Limon Tuzu Nedir

Limon Tuzu Nedir ve Limon Tuzu Nerede Bulunur?

Mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi olan limon tuzunun asıl adı sitrik asittir. Sitrik asit organik bir ürün olup bazı meyve ve sebzelerin içerisinde doğal olarak bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi limon tuzu ekşi bir tada sahiptir ve gıdalara bu tadı katmaktadır. İlk olarak 19.yüzyılın sonlarında fark edilen ve gıdalarda gösterdiği etkiyle kullanılmaya başlanan bu ürünün farklı sektörlerde kullanılmaya başlaması ise biraz zaman almıştır. Limon tuzu nedir sorusunun cevabı genel olarak bu şekildedir. Toksin kabul edilmeyen organik bir asit olan limon tuzu başlarda gıda sektöründe kullanılsa da giderek yaygınlaşan bir kullanım alanına sahip olmuştur.

Limon Tuzu Nedir ve Ne İşe Yaramaktadır?

Limon Tuzu Nedir?

Limon tuzu nedir sorusu sorulduğunda insanların aklına evlerde kullanılan iri bir tuz görüntüsü gelmektedir. Bu ürün yiyecek ve içeceklere ekşi tat vermektedir. Bu en basit kullanım alanlarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Kristal yapıda olan bu ürün aynı zamanda koruyucu özellik göstermektedir. Antioksidan özelliği sayesinde yiyecek ve içeceklerin daha uzun süre bozulmadan beklemesini sağlamaktadır. Bu özelliği limon tuzunu yani sitrik asidi gıda sektörünün vazgeçilmezi haline getirmiştir. Doğal bir ürünün gıdalarında kullanım ömrünü artırması ve daha geç bozulmasını sağlaması üreticiler tarafından aranan çok önemli bir ihtiyaç iken limon tuzunun bunu sağlamış olması çok önemli bir avantaj olarak kabul edilmektedir. Hazır olarak tüketilen yiyecek ve içeceklerin önemli bir bölümünde bu ürün yer almaktadır.

Limon Tuzu Nerede Bulunur ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

Limon tuzu nerede bulunur sorusuna insanlar doğal olarak limon cevabını vermektedir. Limon tuzu yani sitrik asit meyve ve sebzelerin içerisinde yer alırken en fazla limonun içerisinde bulunmaktadır. Söz konusu ürün limonun içerisinde %80 oranında bulunmaktadır. Fakat limon ve diğer meyveler ile sebzelerden bu ürünün elde edilmesi oldukça maliyetli olmaktadır. Bunun için de üreticiler farklı bir yöntem kullanarak limon tuzu üretmektedir. Şekerin mayalanması ile bu ürünün üretimi yapılmaktadır. Böylece hem üretim için harcanan maliyet düşmekte hem de ihtiyaç daha kolay karşılanmaktadır. Dünyada üretilen limondan daha fazla limon tuzu üretilmektedir. Bu da söz konusu ürüne olan ihtiyacı net olarak göstermektedir.

Limon tuzu nerede bulunur konusundaki bir diğer husus bu ürünün kullanım alanları ile ilgilidir. Öncelikle bu ürün en fazla gıda sektöründe kullanılmaktadır. Bunun temel nedeni ise koruyucu özellikte olmasıdır. Kullanıldığı gıdalarda E330 kodu ile gösterilen bu ürün özellikçe hemen her içeceğin ve meşrubatın içerisinde yer almaktadır. Raf ömrünü uzatmasından dolayı hazır gıdaların aranılan kurtarıcısı olarak bilinmektedir. Dünyada en fazla Çin’de üretilen limon tuzu gıda sektörü dışında farklı sektörlerde de etkin olarak kullanılmaktadır fakat bu oran çok daha düşüktür. Üretimin yarıdan fazlası içeceklerde ve gıdalarda kullanılmaktadır.